Menu
RSS

Тест модул

A+ A A-

Най-добрите автомобили са руските автомобили!

  • Написана от  DarikFinance.bg

/© БГНЕС

Забараната е мощен стимул за икономиката - тази мисъл трябва да е окриляла руското правителство, издало един доста необичаен декрет. Посланието може да се тълкува и така: "Най-добрите автомобили са руските автомобили!"

 

В стремежа си да даде тласък на икономиката си, руското правителство залага на забраните, вместо на стимулите за бизнеса. Премиерът Дмитрий Медведев издаде декрет, който забранява на федералните и регионалните власти да купуват автомобили чуждо производство. Занапред всички коли за служебно ползване, линейките и всякакви други видове превозни средства, включително в обществения транспорт, трябва да са само руско производство.

 

Чуждото обаче не винаги е чуждо, както се оказва: автомобили от чужди марки също ще могат да се използват като служебни, стига някаква част от тях да е била произведена или монтирана в Русия. Руският дял обаче не трябва да е под 30 на сто, а към 2018 година той ще нарасне до 70%.

 

Русия има вече достатъчно опит в автомобилостроенето, а и друг път си е позволявала по този начин да поощрява родното производство за сметка на вносното. В същото време много чужди автомобилни фирми произвеждат в Русия

Цялата новина в Darikfinance.bg: Най-добрите автомобили са руските автомобили!

нагоре

Новини

Медии